Logo Peinemann
Logo Peinemann

Ontwerpfilosofie

Spijkstaal streeft ernaar om zijn klanten de beste en meest economische oplossingen te bieden voor een bepaald logistiek vraagstuk. Door onze omvang en organisatiestructuur zijn we uitstekend in staat om het transportmiddel optimaal bij uw wensen te laten aansluiten. U krijgt deskundig advies en samen met u wordt bepaald wat optimaal is voor uw specifieke vraag.

Kostprijs
De prijs van een product is belangrijk, maar de totale bedrijfskosten per uur of per maand zijn nog belangrijker. Nog een stap verder is de kostprijs per verplaatste ladingeenheid. Vooral een lage kostprijs per kar, per ton of per eenheid is in uw belang. De prestaties, capaciteit, levensduur en kosten van onderhoud of schadeherstel van een voertuig zijn allemaal bepalend voor deze kosten. Spijkstaal denkt hierover natuurlijk met u mee.

Veiligheid & ergonomie
De voertuigen moeten veilig en comfortabel zijn. Een Spijkstaal voertuig kenmerkt zich door een lange wielbasis en een laag zwaartepunt. Bijna alle modellen zijn volledig geveerd voor optimale tractie, wegligging en comfort. Krachtige schijfremmen dragen bij aan de veiligheid. Vaak is het niet de motor, maar het remsysteem dat de uiteindelijke capaciteit bepaalt.

De inzet van de chauffeur is sterk bepalend voor de dagprestatie van uw logistieke systeem. Het hoge comfort en de goede rijeigenschappen zorgen ervoor dat de chauffeur niet vermoeid raakt en met plezier zijn werk blijft uitvoeren.

Onderhoud
Het is prettig te weten dat Spijkstaal voertuigen modulair zijn opgebouwd. Daarnaast beschikken de voertuigen over onderhoudsarme aandrijftechniek. Veel van de gebruikte onderdelen zijn (overal) verkrijgbaar tegen lage kosten. Verschillende Spijkstaal voertuigen beschikken vaak over gelijke onderdelen. Dit is een groot voordeel voor de onderdeelvoorziening en werkt kostenbesparend.

Batterijwissel
Door het gebruik moet van tijd tot tijd de batterij geladen of gewisseld worden. Spijkstaal biedt bij een aantal modellen de keuze uit het horizontaal of verticaal wisselen van de batterij. Hierdoor kan dit snel en veilig gebeuren. 

 

Spijkstaal = elektrisch rijden